Brun skinnfåtölj

En brun skinnfåtölj är en klassisk möbel, som känns igen, både från massvis med svenska hem, men även från andra länder, som t.ex. England och USA, där dessa fåtöljer också är omåttligt populära, och har varit det redan länge. Därför är det inte särskilt förvånande att många vill skaffa en brun skinnfåtölj även idag, för att göra så att hemmet känns mer klassiskt och tidlöst.

Den stora efterfrågan på bruna skinnfåtöljer har dock gjort att massvis med företag säljer just bruna skinnfåtöljer, vilket kan göra att det känns svårt att veta exakt vilken fåtölj, av alla de man har att välja mellan, man ska välja. Vi har dock några tips som vi tror kan hjälpa dig på traven, och underlätta för dig att komma hem med den rätta fåtöljen för just dig:

Fundera på hur stor du vill att fåtöljen ska vara
En del gillar ju riktigt stora fåtöljer, som man verkligen kan sjunka in i, medan andra gillar lite mindre varianter, eller kanske måste välja en mindre variant, eftersom man inte har så mycket plats där hemma som man skulle vilja. Oavsett vad just dina behov gällande storleken är, är det bra om du har dem klara för dig själv i ett så tidigt skede som möjligt, eftersom detta gör att du kan rikta dig in på rätt storlek redan från början, när du börjar din jakt på den perfekta fåtöljen.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av skinnfåtöljer

.

Fundera på vilken stil du vill att fåtöljen ska ha

Detta är viktigt för att det ska upplevas som att fåtöljen passar in så bra som möjligt där hemma.
Är det övriga möblemanget i rummet där du ska ställa din nya fåtölj t.ex. väldigt moderna, kan det ofta vara så att en så modern brun skinnfåtölj som möjligt skulle passa bäst, medan den som inrett sitt hem i en mer gammaldags stil ofta gör bäst i att välja även en brun skinnfåtölj som ser lite mer gammaldags ut, och så vidare.

Titta noga på materialet

Alla skinnfåtöljer som säljs som skinnfåtöljer är nämligen inte klädda i äkta skinn, utan det förekommer en del varianter där man klätt fåtöljen i fuskskinn också. Givetvis finns det en hel del personer som gärna köper en fuskskinnsfåtölj, och vi säger inte alls att det är något fel med detta, men vad som är viktigt att tänka på i sammanhanget är att det förekommer en stor prisskillnad fuskskinn och äkta skinn emellan. Med andra ord bör det bli betydligt billigare för dig att välja fuskskinn, så satsar du på detta alternativ, se till att inte betala för mycket, helt enkelt!

(Dessutom är det ju inte konstigt om man blir väldigt besviken när det visar sig att det man trodde var äkta skinn i själva verket var fuskskinn, så även för att undvika besvikelser är det bra att ta en titt på detta)

Fundera på vilka funktioner du vill att fåtöljen ska ha

En del vill t.ex. gärna att fåtöljen ska ha ett fotstöd som kan fällas ut, medan andra vill ha en plats att ställa ett glas på, och så vidare. Endast du själv kan veta vilka saker och funktioner som är viktigast för just dig, så fundera lite extra på detta, så att du kan rikta in dig på fåtöljer som har dessa funktioner redan från början.