Detta bör du tänka på när du köper en skinnfåtölj

En skinnfåtölj är ofta en riktigt bra investering, eftersom den känns både tidlös och lyxig i de flesta fall. Precis som när det gäller de flesta andra möbler så finns det ju dock avsevärda skillnader olika skinnfåtöljer emellan, så alla skinnfåtöljer är verkligen inte lika bra på något vis. Därför kommer här några tips på vad det kan vara bra att tänka på när man bestämt sig för att skaffa en skinnfåtölj:

Kolla upp om det är äkta eller oäkta skinn
Allt som kallas skinn i möbelsammanhang är nämligen inte nödvändigtvis äkta skinn, så det är sannerligen en god ide att kolla upp detta lite extra. Ser du fåtöljen i verkligheten är detta oftast ganska lätt att se, annars får du se till att läsa produktbeskrivningen för fåtöljen det gäller noga helt enkelt.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av skinnfåtöljer

.

Kolla upp om skinnet ifråga är behandlat på något vis
Detta kan göra att skinnet får en annan finish eller look, så det påverkar det hela utseendemässigt, men det kan även göra att skinnet ifråga måste behandlas på ett visst sätt, så det är även en underhållsfråga. Ta reda på vad det är du ger dig in på, med andra ord!

Tänk på vid köp av skinnfåtölj

Titta på ramen

En svag ram betyder att din nya skinnfåtölj kommer att hålla under en kortare tid, oavsett hur bra skinnet som sitter på är. Titta därför noga även på skinnet för att vara på den säkra sidan!

Titta på priset

De flesta skinnfåtöljer är nämligen rimligt prissatta, men det finns även de med orimligt höga priser. Tänk på att du kan räkna med en hållbarhetstid på 3 gånger så mycket som du kan förvänta dig för en fåtölj klädd i tyg. Det är därför tveksamt om det är värt att betala mer än 3 gånger mer för en skinnfåtölj, om den nu inte är väldigt unik på något sätt, så klart.


SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog
1000länkar.com - gratis länkkatalog